ХХIII Национален ученически конкурс ,,За хляба наш“

Филип се върна обратно в училище! Училището е ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ гр. Гоце Делчев
март 27, 2022
Пазители на традициите!
май 15, 2022
Show all

ХХIII Национален ученически конкурс ,,За хляба наш“

Поредните върхове за ПГ по МСС!
Първите места са наши.
ХХIII Национален ученически конкурс ,,За хляба наш" със спечелено Първо място от ученичката ни Айтен Сариева с ръководител г-жа Вилдена Куртева в конкурс ,,Бабини рецепти", а другото Първо място е за Ангел Живков в най-трудния конкурс ,,Научна разработка" с ръководител г-жа Цветанка Бойкова, където част от журито и публиката се разплакаха от радост и умиление, като станаха на крака, за да поднесат своите аплодисменти.
Организатори са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Празникът, посветен на Деня на Земята се финансира от Община Благоевград. По традиция се провежда в продължение на два дни, на пл. ”Народни будители”. Тази година за първи път в конкурса е включен нов раздел – „Дигитална рисунка”.
Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” – 55, конкурс „Приложно изкуство” – 46, в конкурс „Макети” – 35, в конкурс „Научна разработка” – 7, в конкурс „Есе” – 28, конкурс „Разказ” – 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.
В комисиите, които оценяваха участниците тази година бяха включени специалисти хореографи, сценаристи, музиканти. Нашите ученици бяха наградени за първите места от г-н Илко Стоянов, кмет на Благоевград с грамоти и специално изработени плакети.
Гордеем се!